Dopravná nehodovosť za 25. týždeň v Prešovskom kraji

24.06.2004 Celý región

25. týždeň roka 2004 bol z hľadiska následkov dopravných nehôd po dlhšej dobe opäť tragickým. Na cestách Prešovského kraja sme zaznamenali 117 dopravných neh...
25. týždeň roka 2004 bol z hľadiska následkov dopravných nehôd po dlhšej dobe opäť tragickým. Na cestách Prešovského kraja sme zaznamenali 117 dopravných nehôd, no až 5 z nich bolo smrteľných a tieto si vyžiadali aj rovnaký počet životov. Preto evidujeme 5 usmrtených osôb, 4 ťažké zranenia a 19 ľahkých zranení osôb.

K prvej smrteľnej dopravnej nehode došlo dňa 14. 6. 2004 v čase o 15.30 hod. na ceste III triedy v obci Šarišské Dravce, okr. Sabinov v smere od Lipan do obce Poloma, kde 20-ročný vodič vozidla Škoda 120 GLS so sabinovskou značkou v miernej pravotočivej zákrute z doposiaľ nezistených príčin zišiel uvedeným vozidlom v smere svojej jazdy vpravo z cesty a následne narazil prednou časťou vozidla do oplotenia rodinného domu, pričom utrpel ťažké poranenia, ktorým na mieste nehody podľahol.

Už na druhý deň 15. 6. 2004 v čase okolo o 20.45 hod. došlo k ďalšej smrteľnej dopravnej nehode a to na ceste I triedy v obci Turany nad Ondavou, okr. Stropkov. 37-ročný stropkovský vodič riadil svoje osobné motorové vozidlo Škoda Felicia Combi po ceste smerom od Vranova n/T do Stropkova, pričom počas jazdy v uvedenom úseku v dôsledku neprimeranej rýchlosti jazdy vozidla zrazil 37-ročného miestneho chodca, prechádzajúceho vozovku z pravej strany v smere jazdy vozidla. Následkom tejto zrážky utrpel chodec ťažké poranenia, ktorým na mieste nehody podľahol.

Tretiu smrteľnú nehodu sme zaevidovali o dva dni neskôr, 17. 6. 2004 o 15.40 hod. na ceste I/67 v obci Hranovnica v okr. Poprad, kde došlo taktiež k zrážke motorového vozidla s cyklistom i chodcom. 44-ročný vodič zo Studenca viedol osobné motorové vozidlo Škoda Octavia po ceste v obci Hranovnica smerom na Poprad, keď z doposiaľ nezistených príčin prešiel v uvedenom úseku s vozidlom k pravému okraju cesty a čiastočne aj mimo cestu, kde prednou pravou časťou svojho vozidla narazil do zadného kolesa bicykla cyklistu a následne aj do chodca kráčajúceho za cyklistom. Náraz do 14-ročného chodca z Hranovnice spôsobil tomuto ťažké zranenia, ktorým na mieste dopravnej nehody podľahol.

Najkritickejším dňom uplynulého týždňa bol zrejme piatok 18. 6. 2004, keď došlo k dvom smrteľným dopravným nehodám. Najprv v čase o 17.15 hod. došlo na ceste I/68 medzi Prešovom a Veľkým Šarišom na kopci zvanom Kopanina k zrážke osobného a nákladného motorového vozidla.61-ročný nemecký vodič osobného mot. vozidla Mercedes Benz sa s týmto v uvedenom úseku cesty otáčal, pričom vošiel do jazdnej dráhy nákladnému mot. vozidlu Mercedes Benz Atego, ktoré riadil 30-ročný vodič z Petrovan. Tento v snahe vyhnúť sa zrážke stočil riadenie nákladného vozidla vpravo v smere svojej jazdy na zastávku autobusov MHD, pričom prednou pravou časťou vozidla narazil do pravej bočnej časti uvedeného osobného mot. vozidla. Okrem zranenia vodiča osobného mot. vozidla došlo aj k ťažkému zraneniu jeho 63-ročnej spolujazdkyne poľskej národnosti, ktorému na mieste nehody podľahla.
O niekoľko hodín neskôr, v čase o 21.45 hod. vyhasol život ďalšieho človeka pri dopravnej nehode na ceste I/18 v obci Hozelec v okr. Poprad, kde došlo opäť k zrážke chodca osobným mot. vozidlom. 30-ročný vodič z Kuriman viedol vozidlo Ford Sierra s prípojným vozidlom smerom do Prešova, keď v uvedenom úseku cesty pred miestnym pohostinstvom z doposiaľ nezistených príčin narazil prednou ľavou časťou svojho vozidla do 72-ročného chodca z Hozelca prechádzajúceho cez vozovku z ľavej strany na pravú z pohľadu vodiča. Pri zrážke utrpel chodec zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol.
 

Vyberte región

mark